Ima već neko vrijeme od kada sam se povezala sa profilom Zara Vecchie i od tada uživam u pričama koje mi priča o nebu iznad Biograda, o moru, cvijeću, Lavender terasi hotela Ilirija, šarenoj hrani na buffet stolu, valićima koji prate brod Nadu. Priča priče i kada je Biograd okupan suncem i kada se nad njega nadviju oblaci, lavandi, programima u Arsenalu, o jedrilicama u marini, Vranskom jezeru. I zapanjuje me svakodnevna inspiracija koju nalazi u različitim detaljima. Nikada dva zalaska sunca nisu ista kao niti Biograd po buri ili jugu.

Zara je meni živa potvrda izreke da je ljepota u očima onoga koji gleda. Nekad se pitam mogu li ja svoj Zagreb gledati istim očima kojima Zara gleda Biograd. Kada bih pogledala Zarinim očima možda bih otkrila nebo nad Zagrebom, našla fasadu koju još nisam uočila, fontane :).
I pomislim si kako Zara Vecchia ima sreće što radi ono što voli i što je netko prepoznao njenu sklonost pričanjima priče kroz slike. Naučila sam da svatko od nas doživljavaju informacije iz okoline na različite načine, recimo da primarno primjećuju različite stvari te se na taj način i izražavaju. Zara Vecchia je definitno našla svoj. Kada još k tome dodamo da slika vrijedi tisuću riječi, doživljaj je potpun.

Meni, koja se bavim poslovnim turizmom, Biograd predstavlja polazište za brojne grupe jedriličara koji iz Biogradske marine Kornati odlaze u otkrivanje Kornata kao i mjestom održavanja regata. Osobno nikad neću zaboraviti sudjelovanje na jednoj Karnevalskoj regati gdje smo zahvaljujuću vještom skiperu osvojili 3. mjesto u klasi, a mi smo služili kao visokokvalificirani balast čiji zadatak je bio prebacivanje s jedne strane jedrilice na drugi.
U hotelima Ilirija sam održala jedno od svojih prvih incentive događanja.

A Zari Vecchii, koja je u međuvremenu dobila ime Gordana, Biograd predstavlja neiscrpan izvor priča koje kao da mi svaki dan jedva čeka ispričati.