Zadovoljna sam

  • spoznajom o zelenim koracima koje poduzimamo iako ih ni sami nismo svjesni,
  • odazivom i brojem održanih B2B sastanaka,
  • nastavkom kvalitetne i uspješne suradnje s Advantage Austria Zagreb.

ZELENI KORACI KOJIH NISMO SVJESNI

Iako tema o Zelenim eventima nije bila moj prvi izbor, izuzetno sam sretna da sam ju uz Igorov nagovor prihvatila, Igor Crnković je moj kolega suorganizator iz Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu.
Istražujući i pripremajući se za ovu temu na početku sam proučila UZ62 austrijski dokument koji definira Green events tako da sam znala što tražim. Ispostavilo se da web nije od apsulotno nikakve koristi jer o Zelenim eventima (osim mog teksta na Event klub stranici) ne piše apsolutno ništa. Malo je to pitanje terminologije, Zeleni eventi – Green events – zelena događanja – sustainable tourism i dr.
Ono što sam pronašla na webu ipak nije bilo potpuno beskorisno jer sam naišla na članak kolegice Jasmine koja je na kraju na Event klubu predstavila agencijska nastojanja da se koriste web based alati za komunikaciju i prenošenje informacija na konferencijama i ostale aktivnosti.
Zaključila sam da trebam pitati kolege, pitati branšu.
Od kolege iz Terma Sveti Martin, koji je morao sakupljati informacije po kući sam saznala da su u procesu dobivanja eco-label certifikata i da će biti prvi u Hrvatskoj koji će ga imati. Uz to još hrpu „zelenih“ aktivnosti kao što je suradnja s lokalnim proizvođačima, vlastiti vrt, hotel za kukce. U kongresnom centru Forum Zagreb posebnu pažnju obraćaju na recikliranje otpada što simbolično predstavljaju bomboni na registracijskom pultu. Vedrana iz catering kuće je prenijela svoje opažanje da stranke sve češće traže hranu serviranu u što manje plastike. Od Zlatana smo saznali da se na svjetski popularnom zagrebačkom Adventu piće toči u potpuno biorazgradive čaše, njih pola milijuna.
I sada poslije prezentacije Renate Androsch Holzer iz Austrian Convention Bureaua , Zlatana Muftića iz kongresnog ureda TZ grada Zagreba i svega što sam pročitala i što sam saznala putem, izuzetno sam zadovoljna jer sam zaključila da zapravo radimo više zelenih koraka nego smo i sami svjesni. Nadam se da sam uspjela taj osjećaj prenijeti i drugima.

ODLIČNA POSJEĆENOST

Ovaj Event klub je bio izuzetno dobro posjećen i morat ću razmisliti o jutarnjem terminu za Event klub.

11 austrijskih MICE-ponuđača , kao i 4 hrvatska (kongresni centri, hoteli, PCO turističke agencije, turističke regije i njihovi kongresni uredi te ponuđači tehnike za evente) predstavilo je u sklopu B2B razgovora svoje proizvode i usluge za poslovni i kongresni turizam hrvatskim klijentima i poslovnim partnerima s područja event-managementa, organizacije putovanja i turizma.
Kao organizatoru koji poziva izlagače izuzetno mi je važno da su oni zadovoljni posjetiteljima i da izlaganje na Event klubu smatraju korisnim. Ne moram vam reći kako je bio dobar osjećaj čuti riječi pohvale i zahvale na kraju.

NASTAVAK SURADNJE S ADVANTAGE AUSTRIA ZAGREB

Super je započeti novu suradnju i biti zadovoljan ostvarenim. Odlično sam se osjećala nakon prvog Event kluba 2018. godine koji smo zajedno organizirali Igor i ja, Austrijski ured za vanjsku trgovinu i Event klub. I Igor i ja smo se trudili biti bolji do zadnjeg trena i rezultat nije izostao. Iskreno sam se veselila ovogodišnjoj suradnji i opet smo zajedničkim snagama organizirali super event, iskreno se nazahvaljivali jedan drugome na super suradnji.

I na kraju sam presretna što se osjećam korisno, što smo progovorili o jednoj važnoj temi i što je većina nas shvatila koliko smo zapravo bolji nego što mislimo