Naši gosti sugovornici

Alma Bunić 
dipl. ing. preh. teh., Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu

  • pohađa specijalistički studij nutricionizma na Prehrambenom fakultetu u Osijeku
  • završen početni stupanj makrobiotike
  • voditeljica i osnivačica Škole za prehrambenog savjetnika na Galbanum učilištu
  • izdala dvije knjige „Sokovi za zdravlje i vitalnost“ te „Prehranom i vježbanjem do zdravlja“
  • prisutna je na mnogim međunarodnim kongresima s područja nutricionizma, integrativnog pristupa zdravlju
  • edukator na području sportske prehrane (judo klubovi Zagreba), individualan rad s nogometašima, košarkašima, fitness trenerima i dr.

Mate Janković
kojega nije potrebno posebno predstavljati, a koji zastupa stranu prakse i želi da hrana bude doživljaj.

Miele je sponzor i malih zalogaja koje će pripremati kuhar Zoran Gajić

Gost predavač na temu umrežavanja je Dace Ulste čije zanimljive članke možete pročitati i na našim stranicama.

Ideja na kojoj smo Vedrana i ja bazirale ovu temu, dati organizatorima neku novu ideju kod slijedećeg naručivanja hrane za svoj event. Međutim, imam osjećaj da smo dobili nešto puno vrijednije. U našem razgovoru smo se dotakli samih korijena naših prehrambenih navika koje utječu da današnji način prehrane kako u privatnom životu tako i na eventima, a uvjetovane su ostavštinom naših baka i to se na odvojiti.
Ljudi najčešće imaju otpor prema promjenama općenito, pa to vrijedi i za prehranu. Dobra vijest je da se promjene događaju. Hrana na jednom eventu neće promijeniti naše zdravlje, ali svakodnevne nezdrave prehrambene navike mogu dugoročno prouzročiti zdravstvene probleme.
Uvođenje zdravih navika treba početi s planiranjem obroka, a kod organizacije evenata treba poslušati savjet kuhara koji menije pomno planiraju prema pravilima struke. Inzistiranje na serviranju određene hrane u neodgovarajućim uvjetima može imati ozbiljne posljedice i zato treba slušati savjet kuhara.
Otežavajući faktor kod odabira „zdravijih“ menija je često viša cijena takvih menija, ali odmah uz nespremnost organizatora da mijenjaju stare navike. Ovaj zadatak „probijanja leda“ organizatora nije lagan, ali mi ih potičemo na uvođenje ponekog „zdravijeg“ jela u tradicionalne menije.

Mate se prisjetio domaćinstva koje smo nekada imali u školama što je njemu bio prvi susret s pripremom hrane iz čega je odmah iskočila ideja da bi ga trebalo vratiti u škole i učiti djecu od malih mogu o zdravijem načinu prehrane.
Da sve ne bi ostalo na priči, u pozadini je kuhar Zorag Gajić pripremao „zdrave“ zalogaje bazirane na (avokadu, maslinovom ulju, lososu, piletini, leći, quinoi, povrću) i pozvao sve prisutne koji će ih degustirati da ih na kraju i komentiraju u smislu mogućnosti serviranja za poslovni event.
Alma kao nutricionistica je zastupala hranu kao izvor zdravlja, Mate i Zoran kao kuhari hranu kao izvor zadovoljstva. Mislim da smo zaključili da je cilj pronalaženje prave mjere u količini hrane koju unosimo, kao i pravog omjera hrane kao izvora energije i hrane kao zadovoljstva.

Kao uvod u ovu priču, Dace Ulste iz BNI je održala prezentaciju o ulozi organizatora u networkingu na eventima.

Miele experince centar se pokazao kao odlično odabrana lokacija sa svojom dvoranom za sastanke, ugodnom show roomu i odličnim domaćinima.
Lijep pozdrav

Ana Rakić
eventuša