27.09.2018. u prijepodnevnom terminu održan je 19. Event klub MICE Experience Austrija. Okupili smo kvalitetne sugovornike i brojne izlagače iz Austrije, Slovenije i Hrvatske orijentirane na poslovni turizam.
Iako prvo takvo predstavljanje u Hrvatskoj, dvorana hotela Dubrovnik je bila puna. Usudila bih se reći da uspjeh nije izostao s obzirom na zajednički trud Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu i ekipe Event kluba.

Gospođa Ulrike von Arnold iz kongresnog ureda grada Beča nam je u kratkoj prezentaciji predstavila carski Beč kao vodeču kongresnu destinaciju i organizaciju kongresnog ureda. Osoblje ureda stoji na raspolaganju organizatorima za poslovne grupe od 50 sudionika na više.

Beč se odlikuje odličnom prometnom povezanošću, čistoćom, sigurnošću. Naglasak je također na stabilnoj ekonomiji i političkoj neutralnosti, a vodeću poziciju mu osiguravaju izvanredna kongresna infrastruktura i iskusni dobavljači usluga. Beč raspolaže s 3 kongresna centra i 439 hotela kategoriziranih od 1-5 zvjezdice pa je prikladan za svačiji budžet.
Izuzetno su zanimljive i promotivne aktivnosti na samoj destinaciji namijenjene sudionicima većih kongresa. Jedna od njih je riječ dobrodošlice gostima većih kongresa već u avionu pri samom slijetanju na aerodrom. Organizatorima može biti zanimljivo da im je na raspolaganju City hall gratis za welcoming okupljanja, kao i druge pogodnosti koje pojednostavljuju ugovaranje hotelskih kapaciteta i moguća financijska podrška.

Slijedila je panel diskusija na kojoj su sudjelovali gospođa Ulrike von Arnold, gospodin Zdeslav Radovčić te pokretači startupova Dejan Lugonja i Bruno Filipović. Gospodin Zdeslav Radovčić je osnivač i direktor HTI (Health Tourism Industry) konferencije, koja okuplja najrelevantnije svjetske stručnjake iz područja zdravstvenog turizma. Na Event klub s temom kongresne ponude Austrije Radovčić je pozvan kako bi sa sudionicima podijelio osobna iskustva organizacije velike međunarodne konferencije u Zagrebu i u Beču. Više na tu temu možete pročitati u intevjuu koji je dao za Poslovni turizam povodom 19. Event kluba.
U drugom dijeli panela su se predstavili Dejan Lugonja kao osnivač startupa Eventrify koja se bavi aplikacijama za evente i Bruno Filipović suosnivač startupa Svinaweb na temu digitalnog marketinga, s osvrtom na MICE industriju.
Slijedili su B2B sastanci sa izlagačima iz Austrije, Slovenije i Hrvatske. Predstavilo se ukupno 18 hotela, agencija, te dobaljača pametnih poklona i aplikacija za evente i turizam.

Povratne informacije su odlične, a izlagači i gosti se već raspituju kada je slijedeći Event klub.

Hvala Vedrani na angažmanu oko vođenja kroz cijeli program Event kluba, a naročito panel diskusije.

Sada na kraju i ja kao organizator mogu reći zašto sam izuzetno zadovoljna partnerstvom s Austrijskim uredom za vanjsku trgovinu na organizaciji ovog eventa: od početka smo se dobro razumijeli i svatko se sa svoje strane trudio biti bolji i pridonijeti više. Mislim da su gosti prepoznali naš trud i da je zato ovaj event primio brojne riječi pohvale.