Kako je to bila dobra priča! Kako je to bila dobra suradnja. Nije čudno da su o tome pisale brojne novine, a sada su se, tri mjeseca kasnije, svi organizatori okupili na Event klubu I ispričali nam priču bez uljepšavanja. Organizatorica, event agencija, dizajneri, putnička agencija I Turistička zajednica ujedinili su snage u organizaciji regionalnog okupljanja firme Dell EMC I postavili model koji može biti uzor drugim destinacijama koje žele privući vrlo poželjne poslovne goste, a ne raspolažu klasičnim hotelskim smještajem. Filipa Petrović I njen tim smjestili su 210 poslovnih gostiju u privatni smještaj gradića Bale u Istri.

Krećemo od važne činjenice da management firme nije želio organizirati još jednu “istu” konferenciju. S predviđenim budžetom ovo događanje se moglo bez previše stresa organizirati u sigurnom okruženju hotela s pet zvjezdica. Ali ne! Na užas event agencije izbor je pao na mjesto Bale u Istri koje raspolaže prvenstveno privatnim smještajem. Otežavajuća činjenica je bila I termin koji je pao u početak turističke sezone pa je dio smještaja već bio zauzet. Iako su u nekim trenucima poželjeli odustati, to nije bila opcija.

Obratili su se Turističkoj zajednici koja ih je povezala s lokalnom turističkom agencijom. Uslijedio je posjet destinaciji i obilazak svake sobe u kojoj su gosti kasnije bili smješteni. Mislilo se I na detalje kao što su jedinstvena kozmetika u kupaonicama svih soba, označavanje kuća brojevima radi lakšeg pronalaženja soba, kao I doručak koji se isporučivao svako jutro u svaku kuću. Svi su u destinaciji bili vrlo susretljivi I tek kasnije shvatili veličinu događanja u njihovom mjestu. Čak je I kiša izašla u susret te prestala padati pola sata prije održavanja programa na otvorenom.

Dizajneri su se naročito istakli brendiranjem cijelog eventa koji su povezali s simbolom Bala, a to su leptiri. Općina Bale – općina je leptira, koji je i osnovni znak Bala. Tako je ovo događanje imalo svoj ulaz u grad, a svakom gostu je dostavljen Hangover toolkit za doručak.

Veliki zadatak stajao je I pred logistikom koja je organizirala prijevoz putnika iz svih zemalja sudionica do 4 najbliža aerodroma te dalje do Bala. Event je trajao 3 dana, 2 noći, a organizirani su brojni sadržaji: predavanja, tematske svečane večere, jedrenje.

Svakako bih spomenula način kako su se organizatori odužili svojim domaćinima: obnovili su im dječje igralište I posadili mladice drveća. Svaka čast! Pišući ovaj tekst pokušavam se sjetiti detalja koji im je u organizaciji promakao, ali ne uspijevam. Unaprijed se želim ispričati ako nisam dovoljno naglasila nečiju važnost u cijeloj priči.
I još bih spomenula pitanje iz publike: Da li biste to ponovili? Šteta što kamera nije zabilježila taj trenutak.

Uslijedila je kratka I zanimljiva prezentacija Almresorta iz Austrije koji nas je upoznao sa svojom bogatom ponudom kako za poslovne tako I za private boravke. Ovu lokaciju naša publika najbolje može iskoristiti za incentive putovanja.