Pogled unatrag, pogled unaprijed

Čuli ste za kreativnu strategiju planiranja Walta Disneya? Ova strategija obuhvaća uloge sanjara, realista i kritičara.
Ja sam sada u fazi sanjara i vjerujem da ću se tamo zadržati sigurno do Nove godine kada ću se suočiti s nerealnim očekivanjima novogodišnjih odluka i negdje s proljećem će sve doći na svoje.


Sjetim se kako je sve krenulo prije četiri godine s idejom da razmjenjujemo vrijedna organizacijska iskustva, tj. praksa i samo praksa, što smo nadogradili mogućnošću promocije naših kolega koji nude vlastite MICE usluge. I tako smo stvorili platformu za razmjenu dobre prakse i promociju MICE turizma.
20 Event klubova organizirano je na 18 različitih lokacija, a ugostili smo 30 zanimljivih gostiju koji su s nama podijelili svoje priče. Uz to smo dva puta zajedno doručkovali i otišli na jedno studijsko putovanje.

Ali najsretnija sam bila kada sam dobila prijedlog za suradnju. Do sada sam više puta predlagala suradnju drugim organizatorima i svaki do jednog me odbio. I onda je Austrijski ured za vanjsku trgovinu ocijenio Event klub vrijednim partnerom za prvu promociju Austrijske MICE ponude na hrvatskom tržištu. I ne samo da smo napravili odlično ocijenjen event nego smo zaključili da i dalje idemo zajedno.

Sanjarski plan za slijedeću godinu bi izgledao ovako: dva godišnja sponzora, partnera u organizaciji, suradnika u realizaciji, novi web, novi Meetings & Incentive guide, prisustvovanje Event kluba na dva sajma, još uspješniji Event klub s Austrijom, 3 studijska putovanja od čega jedno u inozemstvo, 4 Event kluba od toga dva EXPO s ukupno 30 izlagača, a na svakom druženju 50-70 gostiju.
Nisam zaboravila gospodu Kritičara i Realista, ali oni sigurno mogu odspavati do sredine siječnja, a do tada ću i ja smanjiti svoje aktivnosti i posvetiti se pozadinskim poslovima dogovaranja novih lokacija, gostiju, definiranju tema i potruditi se da uskoro izađe i prva verzija Meeting & Incentive guidea.

Najljepše želje iz Event kluba za nadolazeće blagdane i u Novoj 2019. godini.

Ana Rakić
Vaša Eventuša

 

Saznajte sve informacije