Edutainment – pojam koji mi je nedostajao

Već dugo pišem ovaj članak koji se  trebao zvati Eventi 2.0. što je trebalo značiti da je došlo vrijeme za novu generaciju evenata. Ono što je mene potaklo na pisanje članka je velik broj evenata koji ne spadaju u dosadašnje definicije. Bila sam na konferenciji koja je trajala jedno prijepodne i osim po zanimljivom sadržaju, možda ju ne bi nazvala konferencijom. Gledam promociju jedne edukacije koja uključuje koncert, druga uz izložbu i koncert uključuje i predstavljanje knjige. Osim što se konferencije održavaju npr. i u kinu, jedna od njih povezuje temu turizma, putovanja i tehnologije. A moj članak stoji.

I onda pročitam članak o Robu Davidsonu koji priprema novu knjigu svjestan činjenice da se eventi počinju organizirati i za novu generaciju Y, popularne milenialse.  Sa tim saznanjem dolazimo do činjenice da kvalitetan sadržaj trebamo isporučiti na zanimljiv način što milenialsi zovu – edutainment. I tada mi je postalo jasno zašto se sadržaji mijenjaju. Ne samo zato što ostale generacije trebaju nešto novo.

Odmah mi se nametne i zaključak da eventi za nove generacije zahtijevaju i novu generaciju organizatora, onih koji su svjesni tehnološkog napretka u event industriji, koji su spremni podržati nove ideje i sadržaje na svojim eventima.

Event industrija je u stalnom porastu, a eventi su krenuli i virtualno kroz webinare i virtualne konferencije. No, ispravite me ako griješim kada kažem da društvenih događanja nikad nije bilo više. I to je baš dobro.