Doručak u Grazu

#DoručakkodTiffanyja#ŠopinguGrazu#najbližaIkea#Kastner&Oehler
#AdventuGrazu

Sve su to asocijacije koje mi dolaze na pamet nakon što sam napisala naslov teksta: Doručak u Grazu. Odmah ćete zaključiti da sam malo starija generacija s obzirom da su se neke stvari promijenile. Meni je sve to Graz, a od nedavno sam svemu tome dodala i Doručak u Grazu jer je to za mene bilo novo ugodno poslovno iskustvo.

Do Graza ima oko 2-2,5 sata vožnje. Uz nešto sitno da zavara glad dok se stigne do Graza taman ste spremni pojesti fini doručak. I ta vožnja je dovoljna da se manja grupa ljudi koji se ne poznaju upoznaju, a ako se poznaju taman se stignu ispričati što ima kod koga novo. Ne sjećam se prelazaka granice pa vjerujem da je prošlo bezbolno.

Naš minivan se parkirao na dogovoreno mjesto od kuda smo laganom šetnjom krenuli prema cafeu u kojem ćemo doručkovati: Promenade. Naš lijepi cafe se smjestio na rubu gradskog parka okružen zelenilom. Stvarno smo uživali razgovarajući dok su pred nas iznosili fini doručak u lijepo uređenom interijeru .

Nisam ni slutila da će me Graz nakon toliko godina iznenaditi. U planirani obilazak ostalih zanimljivosti smo krenuli pješice, a put nas je poveo kroz tržnicu! Ja volim tržnice, ali ne mogu reći da sam svih ovih godina koliko sam bila u Grazu ikada razmišljala ili naletila na tržnicu. Lijepa mala šarena tržnica sa rabarbarom (toga kod bas nema).

Još sam se više iznenadila kada smo šetajući dalje kroz park naišli na aleju grada Dubrovnika!

Nadam se da sam vam uspjela objasniti razlog zašto sam u pojmove vezane za Graz uvrstila i doručak u Grazu, a u nastavku ću vam navesti još nekoliko zanimljivosti:

ADVENTSKI VIJENCI IZ STÜBINGA
U neposrednoj blizini Graza nalazi se muzej na otvorenom Stübingu, gdje kroz šetnju šumom upoznajete sve austrijske regije kroz narodnu arhitektonsku baštinu i običaje. Ja volim radionice, volim nova iskustva. Taj put su nam dali da sami radimo adventske vijence. Koja sreća! Vijenci su bili dijelom ispleteni od borovih grana, a mi smo ih trebali dovršiti i onda ukrasiti. Dobili smo kuglice, trakice, vjenčiće, ljepilo, razne ukrase i onda napraviti svatko svoj vjenčić. Ma kakva djeca, ljubomorno smo pazili na naše uratke do povratka u Zagreb.
Čak smo se okušali i u piljenju trupaca. Uživo smo se uvjerili da to nije nimalo lako pa se piljenje svelo na proizvodnju buke i umiranje od smijeha.

LONG TABLE OF GRAZ
Ovo je jedna meni jako zanimljiva manifestacija kada glavni gradski trg postaje veliki restoran uz popratni program koji se održava taj dan. Slika govori sve. Karte se brzo rasprodaju. Long table of Graz se održava polovicom kolovoza.

Pišući ovaj članak naišla sam na jedan zanimljiv već napisan, pa ako tražite inspiraciju za poslovni i privatni posjet Grazu bacite oko na TimeTravelTurtle

Graz raspolaže i brojnim kongresnim kapacitetima pa ga možete uvrstiti i na listu poželjnih MICE destinacija.

Lijepi pozdrav iz Event kluba

Ana Rakić
eventuša

 

 

Saznajte sve informacije