Gurmanski kviz


Ima li ljepšeg načina za šetnju po Hrvatskoj od podsjetnika na fine stvari koje nas tamo očekuju? A izgledaju mi sve bliže.

Pa krenimo!

Kviz možete ispunjavati do 23.03.2021. Izvlačenje sretnih dobitnika ćemo organizirati 24.03.2021. Skoro sam sigurna da će to biti na nekoj terasi.

Pravila privatnosti na koja pristajete ispunjavanjem ovog kviza.

1. Samonikla , autohtona kontinentalna ( Moslavina i Pokuplje ) sorta bijelog grožđa daje suho bijelo vino koje se odlično sljubljuje uz sva jela od ribe ( riječne i morske ), bijelog mesa , morskih plodova, rižota i tjestenine. Ovo sve popularnije hrvatsko bijelo vino znamo pod imenom :
2. Tek nedavno, pred 20-tak godina, nepobitno je utvrđeno kako je čuveni kalifornijski Zinfandel, sorta crnog grožđa koja daje cijelom svijetu omiljeno crno vino, genetski istovjetna drevnoj autohtonoj hrvatskoj sorti poznatoj kao :
3. Koje se tradicionalno dubrovačko jelo od mesa i tjestenine tradicionalno blaguje u dane zimskih fešti ( npr Sv. Vlaho, poklade... ) ?
4. Hrvatska je poznata po svojim sirevima koji nerijetko osvajaju i najprestižnije svjetske nagrade. Međimurski slani dimljeni kravlji sir, začinjen crvenom paprikom i kuminom, koji se najčešće proizvodi u obliku stošca ( cca 10 cm visine ), znamo pod imenom mađarskog podrijetla :
5. Orahnjača je tradicionalni hrvatski kolač, jednako omiljen uz more i na kontinentu. Zavisno od kraja, postoje lokalne inačice koje ponekad nose imena drukčija od izvornika. Tako u Istri ovaj kolač zovu :
6. Medena rakija ( medica, medovača,medenica i sl. ) omiljeni je aperitiv , no manje je poznato da se na bazi meda može raditi i medeno vino. Za njega kažu da krijepi i pomlađuje dušu i tijelo, a u našim krajevima ga znamo pod nazivom :
7. Pravljenje i konzumiranje raznih vrsta kobasica omiljena je zimska zanimacija diljem Hrvatske za koju će mnogi liječnici reći da i nije baš najzdravija. Jedan stari dalmatinski recept nam otkriva da kobasice mogu biti i lagano korizmeno jelo. Takve kobasice punjene smjesom slatkog kupusa, krumpira, grožđica i začina ( sol, papar, cimet, muškatni orašćić ) u Splitu su poznate kao :

Jeste li zadovoljni svojim odgovorima? U bubanj za izvlačenje nagrada možete ući samo jednom, ali kviz možete ispunjavati više puta.

Igrači kviza nisu obavezni upisivati osobne podatke. Međutim svi igrači koji ostave podatke mogu sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj sudjeluju svi sa 100% točnih odgovora.

Kako bi bili u toku, prijavite se na naš newsletter, a poziv možete proslijediti kolegama i prijateljima
 PRIJAVA NA NEWSLETTER

Unaprijed hvala

lijep pozdrav iz Event kluba
vaša eventusha

Ana Rakić

Ime i Prezime
Email